Case study: Preservering av varmeveksler - Erik Holsvik - Manualer, Pakking, Preservering, VCI - Reál Marine AS

Case study: Preservering av varmeveksler

Varmevekslere, enten de er nye eller restaurerte har kompleks geometri som gjør de utsatt for korrosjon. Tradisjonell vask og preservering er vanskelig.

Zerust produkter gjør preservering av varmevekslere enkelt med høykonsentrerte VCI kapsler på innsiden og og VCI plast på utsiden.

VCIen på innsiden av kapslingen penetrerer alle hulrom, i tillegg til innsiden av rørene og beskytter mot korrosjon. UV resistent krympeplast gir en ekstra beskyttelsesbarriere. Tørkemiddel som silica gel mellom disse lagene minimerer fuktighet og tilrettelegger for langvarig beskyttelse. 

Som alltid ved korrosjonsbeskyttelse er det viktig at overflatene er rene og tørre for at preserveringen skal fungere optimalt. Gamle, korroderte vekslere må gjennom rengjøring først slik at salter, ioner og gammel rust fjernes. Vi har egne prosedyrer og kjemikalier for dette. Her er et par eksempler. Ta kontakt dersom det er relevant. 

Vekslere har svært utfordrende isometri, noe som gjør preservering krevende. Det er svært mye metalloverflate i forhold til totalvolumet. Dermed kreves det langt flere VCI molekyler enn om objektet var en tom tank. Dessuten skal molekylene vandre gjennom lange og trange rør ved gassdiffusjon. Det kreves kraftige VCI kjemikalier, som for eksempel vårt ActivPak VCI pulver.

Varmevekslerhuset og komponenter kan også bli beskyttet med Zerust VCI produkter: tilkoblingspunkter er kledd med VCI plast og VCI kapsler er plassert på innsiden av huset.

Hele varmeveksleren er deretter pakket i Zerust VCI plast og krympet for utendørslagring. 

Varmevekslere som skal lagres innendørs kan pakkes med den gule VCI plasten uten bruk av utendørs krympeplast.

Flere blogginnlegg

Hvordan bruke Zerust VCI papir
  • 20. jan 2023
Hvordan bruke Zerust VCI papir

Flere og flere pakker produktene sine i VCI papir i stedet for plast, men hvordan gjør man det på riktig måte? Det får du lære her!

Hvordan bruke Zerust rustbeskyttende coatinger
  • 20. jan 2023
Hvordan bruke Zerust rustbeskyttende coatinger

Når man skal bruke Zerust korrosjonsbeskyttende coatinger er det viktig at man bruker det riktig for et perfekt resultat. Her kan du se hvordan du får et rustfritt resultat hver gang!

Hvordan bruke rustfjerner
  • 20. jan 2023
Hvordan bruke rustfjerner

For å få best mulig resultat ved bruk av Zerust rustfjerner er det viktig med godt forarbeid og at stegene følges. Her kan du se hvordan du får best mulig resultat og hvordan du bruker rustfjerner!

Hvordan bruke krympeplast
  • 20. jan 2023
Hvordan bruke krympeplast

Hvordan man pakker produkter med krympeplast er en kunst og det krever trening for å få et skikkelig godt resultat. Denne guiden er skrevet av Zerust for hvordan man bruker Zerust OPS krympeplast med VCI, men er like gjeldende for vanlig krympeplast!

Hvordan installere Zerust VCI kapsler
  • 20. jan 2023
Hvordan installere Zerust VCI kapsler

Riktig installasjon av Zerust VCI kapsler er avgjørende for best mulig korrosjonsbeskyttelse. Her ser du hvordan du gjør det på riktig måte avhengig av hvor store skap du skal beskytte!