Hvordan bruke Zerust VCI produkter på riktig måte - Erik Holsvik - Pakking, VCI - Reál Marine AS

Hvordan bruke Zerust VCI produkter på riktig måte

I nærmere 50 år har bransjer over hele verden brukt Zerust VCI (Volatile corrosion inhibitor) produkter til pakking av metalldeler for å forhindre rust og korrosjon under transport og lagring. Fortsatt er det ikke alle som vet helt hvordan VCI virker og hvordan man kan oppnå best mulig resultat. Følg disse framgangsmåtene når du bruker Zerust VCI produkter:

VCI kommer i mange forskjellige former og formater; VCI plastposer, kraftpapir, kapsler, pulver, væsker osv. Uansett hvilken type du bruker har de èn ting til felles: de damper ut VCI molekyler som danne en usynlig beskyttende hinne som gjør at metall ikke korroderer. Det er viktig å vite dette når du velger hvilket VCI produkt du skal bruke, fordi VCI molekylene må være innelåst i en lukket beholder (pose, boks, skap osv) – ellers vil de bare fordampe vekk. Beholderen må være skikkelig lukket og metalldelene du skal beskytte må inne i denne beholderen. VCI poser, eller vanlige plastposer med andre VCI produkter i seg må være sveiset igjen, stripset eller brettet og tapet.

VCI fungerer best for å forhindre rust og korrosjon på metall som er rent og uten forurensning. Ofte i metallindustrien ser vi produsenter, uten å vite om det, pakker metalldeler som inneholder klorider, bakterier eller andre kjente korrosjonsskapende ioner igjen på overflaten. Dette kan skyldes flere årsaker som forurensning fra fingeravtrykk, skitne arbeidsområder eller dårlig vedlikehold av metallbearbeidingsvæske. I tillegg til å ha rene deler, er VCI optimalisert når delene er helt tørre før de pakkes. Hvis metalldeler er pakket våte eller fuktige, kan korrosjonssyklusen starte før VCI har tilstrekkelig tid til å spre seg ut og gjøre jobben sin.

En annen ting du bør vurdere når du bruker VCI, er å sørge for at metalldelene har romtemperatur før du lukker emballasjen. Hvis metalldeler er pakket og

Zerust VCI | Reál Marine AS

forseglet varmere enn romtemperatur, risikerer de å forårsake en drivhuslignende effekt som kan føre til umiddelbar fuktighet på grunn av kondens. Tisvarende, når du pakker opp kalde deler inne i et varmt lager vil den varme fuktige luften kondensere på de kalde delene. Samtidig vil VCI-molekylene fordampe og etterlate seg ubeskyttet metall. Sørg derfor for at delene har samme temperatur som rommet før du pakker opp.

Siden VCI-produkter ofte brukes i emballasje, må du også vurdere hvilke andre emballasjematerialer du bruker. Du vil være sikker på at metalldelene dine aldri er i direkte kontakt med papp, ikke-VCI-papir eller tre, da de kan være kilder til fuktighet og syre. Hvis det er behov for delere eller sammenflettede ark, må du sørge for at de ikke blokkerer banen til VCI-kilden til metallet. I emballasjekonfigurasjoner i lag eller i store mengder, må du sørge for at det er flere VCI-materialer for å beskytte hvert lag med metalldeler inne i en kasse.

Zerust VCI plast-produkter kan resirkuleres eller kastes på samme måte som andre lignende LDPE-produkter du håndterer. Kraft VCI-papir er dessuten fullt resirkulerbart laget av ansvarlig forvaltede skogprodukter.

Les flere artikler om VCI produkter på nettsiden til Zerust.

Last ned vår Pakkeinstruks. Den finnes også som poster for å henge over pakkedisken. Trykk på bildet for å komme til nedlastningssiden

Abonnere på bloggen? Vi sender deg våre siste innlegg, èn gang i uken!

* indicates required

Please select all the ways you would like to hear from :

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Bloggabonnement?

Få våre siste blogginnlegg rett i innboksen!

* indicates required

Ved å melde deg på vårt bloggabonnement tillater du oss å sende deg våre siste blogginnlegg og andre informasjonseposter.

Du kan melde deg av abonnementet når som helst ved å trykke på linken i bunnen av mailen. For mer informasjon om våre personvernregler, besøk nettsiden vår.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Flere blogginnlegg

Hvordan lagre gummi-komponenter trygt - Jon H Leren - Pakking - Reál Marine AS
  • 28. okt 2021
Hvordan lagre gummi-komponenter trygt

For å opprettholde levetiden på gummikomponenter som ligger på lager må du kontrollere miljøet de lagres i. Her får du vite hvordan du lagrer gummi-komponenter trygt!

Nå kommer VCI-kapselen VC1-2! VC05-1 utgår - Jon H Leren - Pakking, Produktpresentasjon, VCI - Reál Marine AS
  • 22. okt 2021
Nå kommer VCI-kapselen VC1-2! VC05-1 utgår

Vi introduserer VC1-2! Den nye kapselen skal beskytte skap opp til 118 liter i 2 år. Frem til nå har vi manglet en kapsel for små skap med katalogytelse 2 år. Samtidig utgår den lille VC05-1.

Case Study: Preservere Firenors brannhydranter for shipping til Singapore - Erik Holsvik - Pakking, Preservering, Shipping - Reál Marine AS
  • 20. sep 2021
Case Study: Preservere Firenors brannhydranter for shipping til Singapore

Kundecase med Firenor: Les om hvordan  brannhydranter pakkes i henhold til kundens krav/NORSOK for å preserveres for shipping!

Våre 5 mest leste blogginnlegg - Erik Holsvik - Preservering - Reál Marine AS
  • 29. jun 2021
Våre 5 mest leste blogginnlegg

På det nesten halve året vi har blogget har vi bygget opp en informativ database med fagstoff om preservering, her er en oppsummering med de 5 mest leste innleggene vi har publisert så langt

Case study: Preservering av varmeveksler - Erik Holsvik - Manualer, Pakking, Preservering, VCI - Reál Marine AS
  • 4. jun 2021
Case study: Preservering av varmeveksler

Varmevekslere, enten de er nye eller restaurerte har kompleks geometri som gjør de utsatt for korrosjon og tradisjonell vask og preservering vanskelig. Dette er en case study for hvordan beskytte varmevekslere ute hos kunde