Hvordan deponere brukt Silica gel? - Erik Holsvik - Manualer, Silica gel, Tørkemiddel - Reál Marine AS

Hvordan deponere brukt Silica gel?

Det spørsmålet får vi ofte, og det å tolke hmsdatablader er ikke alltid rett frem – så hvordan skal du deponere brukt silica gel. Vi har snakket med Renovasjonen IKS og gir deg fasiten!

Deponere Silica gel | Reál Marine AS

Silica gel er ikke giftig og ikke miljøskadelig, men det vil ikke brytes ned og akkumuleres i vannsystemer – det er derfor viktig at det deponeres riktig. For de aller fleste kundene våre er silica gel bruk og kast, og dersom du skal tørke store Boeing passasjerfly hoper det seg fort opp med brukte, mettede, 1kg silica gel poser, som på bildet vi har fått tilsendt av en kunde. Da kan det være greit å vite hva man gjør med brukt silica gel.

mettet silica gel | Reál Marine AS

Vi spurte Renovasjonen IKS om hvordan deponere silica gel, og svaret er såre enkelt: «- Dette er restavfall enkelt og greit.» Dette er også fasiten dersom silica gelen KUN har blitt brukt til å tørke vann (for eksempel fra luftfuktighet). Dersom du har brukt til å tørke kjemikalier må det deponeres i henhold til hvordan kjemikaliene klassifiseres!

Det er også viktig å merke seg at selv om det regnes som restavfall i Stavangerregionen, kan det være andre lokale forskrifter andre steder i landet, det er derfor viktig å sjekke med de lokale renovasjonsselskapene hvordan de skal ta imot silica gelen.

Deponere silica gel | Reál Marine AS

I databladet står det at silica gel burde resirkuleres, men hvordan gjør man det om det regnes som restavfall? Det er fordi silica gel kan regenereres og brukes om igjen. For å bruke silica gel om igjen må man tørke det for å fjerne fukten den har adsorbert – og det kan man gjøre ved å bake posene i ovn på 120*c i 1-2 timer. Du vil aldri kunne oppnå like god effekt som ny silica gel ved å tørke den og  har du container etter container med brukt silica gel er det et prosjekt som kanskje ikke vil lønne seg i lengden..

For å oppsummere: Silica gel som er mettet med vann kan regenereres eller kastes som restavtall (i stavangerregionen, sjekk alltid lokale forskrifter). Silica gel mettet med kjemikalier deponeres som kjemikaliet det har adsorbert.

Vil du lese HMS databladet i sin helhet, ligger det tilgjengelig på alle silica gel produkter. Trykk her for å komme direkte til databladet. Vi har lagt ut alle HMS og tekniske datablad på alle produkter i nettbutikken, se under fanen datablader på hvert enkelt produkt!

Flere blogginnlegg

Vindkraft: Beskyttelse fra elementene
  • 29. mar 2022
Vindkraft: Beskyttelse fra elementene

Vindturbiner kan være utsatt for korrosjon i løpet av sin levetid, på grunn av en rekke faktorer fra å bli sendt for montering og ekstreme temperaturer til saltspruten i selve vinden. Dette betyr at vindturbinbelegg må jobbe mot utfordringene som skapes av kombinasjonen av miljø og bruk.

NORGESNYHET! Større plastabs som beskytter mer!
  • 28. feb 2022
NORGESNYHET! Større plastabs som beskytter mer!

Når det kommer til Zerust VCI Kapsler har vi tidligere hatt et stor spenn i beskyttelsesvolumet på kapslene. Det har vi nå fått gjort noe med, og introduserer plastabs på 1x1" og 1x3"!

Hvordan lagre gummi-komponenter trygt - Jon H Leren - Pakking - Reál Marine AS
  • 28. okt 2021
Hvordan lagre gummi-komponenter trygt

For å opprettholde levetiden på gummikomponenter som ligger på lager må du kontrollere miljøet de lagres i. Her får du vite hvordan du lagrer gummi-komponenter trygt!

Nå kommer VCI-kapselen VC1-2! VC05-1 utgår - Jon H Leren - Pakking, Produktpresentasjon, VCI - Reál Marine AS
  • 22. okt 2021
Nå kommer VCI-kapselen VC1-2! VC05-1 utgår

Vi introduserer VC1-2! Den nye kapselen skal beskytte skap opp til 118 liter i 2 år. Frem til nå har vi manglet en kapsel for små skap med katalogytelse 2 år. Samtidig utgår den lille VC05-1.

Case Study: Preservere Firenors brannhydranter for shipping til Singapore - Erik Holsvik - Pakking, Preservering, Shipping - Reál Marine AS
  • 20. sep 2021
Case Study: Preservere Firenors brannhydranter for shipping til Singapore

Kundecase med Firenor: Les om hvordan  brannhydranter pakkes i henhold til kundens krav/NORSOK for å preserveres for shipping!