Hvordan deponere brukt Silica gel? - Erik Holsvik - Manualer, Silica gel, Tørkemiddel - Reál Marine AS

Hvordan deponere brukt Silica gel?

Det spørsmålet får vi ofte, og det å tolke hmsdatablader er ikke alltid rett frem – så hvordan skal du deponere brukt silica gel. Vi har snakket med Renovasjonen IKS og gir deg fasiten!

Deponere Silica gel | Reál Marine AS

Silica gel er ikke giftig og ikke miljøskadelig, men det vil ikke brytes ned og akkumuleres i vannsystemer – det er derfor viktig at det deponeres riktig. For de aller fleste kundene våre er silica gel bruk og kast, og dersom du skal tørke store Boeing passasjerfly hoper det seg fort opp med brukte, mettede, 1kg silica gel poser, som på bildet vi har fått tilsendt av en kunde. Da kan det være greit å vite hva man gjør med brukt silica gel.

mettet silica gel | Reál Marine AS

Vi spurte Renovasjonen IKS om hvordan deponere silica gel, og svaret er såre enkelt: «- Dette er restavfall enkelt og greit.» Dette er også fasiten dersom silica gelen KUN har blitt brukt til å tørke vann (for eksempel fra luftfuktighet). Dersom du har brukt til å tørke kjemikalier må det deponeres i henhold til hvordan kjemikaliene klassifiseres!

Det er også viktig å merke seg at selv om det regnes som restavfall i Stavangerregionen, kan det være andre lokale forskrifter andre steder i landet, det er derfor viktig å sjekke med de lokale renovasjonsselskapene hvordan de skal ta imot silica gelen.

Deponere silica gel | Reál Marine AS

I databladet står det at silica gel burde resirkuleres, men hvordan gjør man det om det regnes som restavfall? Det er fordi silica gel kan regenereres og brukes om igjen. For å bruke silica gel om igjen må man tørke det for å fjerne fukten den har adsorbert – og det kan man gjøre ved å bake posene i ovn på 120*c i 1-2 timer. Du vil aldri kunne oppnå like god effekt som ny silica gel ved å tørke den og  har du container etter container med brukt silica gel er det et prosjekt som kanskje ikke vil lønne seg i lengden..

For å oppsummere: Silica gel som er mettet med vann kan regenereres eller kastes som restavtall (i stavangerregionen, sjekk alltid lokale forskrifter). Silica gel mettet med kjemikalier deponeres som kjemikaliet det har adsorbert.

Vil du lese HMS databladet i sin helhet, ligger det tilgjengelig på alle silica gel produkter. Trykk her for å komme direkte til databladet. Vi har lagt ut alle HMS og tekniske datablad på alle produkter i nettbutikken, se under fanen datablader på hvert enkelt produkt!

Flere blogginnlegg

Hvordan bruke Zerust VCI papir
  • 20. jan 2023
Hvordan bruke Zerust VCI papir

Flere og flere pakker produktene sine i VCI papir i stedet for plast, men hvordan gjør man det på riktig måte? Det får du lære her!

Hvordan bruke Zerust rustbeskyttende coatinger
  • 20. jan 2023
Hvordan bruke Zerust rustbeskyttende coatinger

Når man skal bruke Zerust korrosjonsbeskyttende coatinger er det viktig at man bruker det riktig for et perfekt resultat. Her kan du se hvordan du får et rustfritt resultat hver gang!

Hvordan bruke rustfjerner
  • 20. jan 2023
Hvordan bruke rustfjerner

For å få best mulig resultat ved bruk av Zerust rustfjerner er det viktig med godt forarbeid og at stegene følges. Her kan du se hvordan du får best mulig resultat og hvordan du bruker rustfjerner!

Hvordan bruke krympeplast
  • 20. jan 2023
Hvordan bruke krympeplast

Hvordan man pakker produkter med krympeplast er en kunst og det krever trening for å få et skikkelig godt resultat. Denne guiden er skrevet av Zerust for hvordan man bruker Zerust OPS krympeplast med VCI, men er like gjeldende for vanlig krympeplast!

Hvordan installere Zerust VCI kapsler
  • 20. jan 2023
Hvordan installere Zerust VCI kapsler

Riktig installasjon av Zerust VCI kapsler er avgjørende for best mulig korrosjonsbeskyttelse. Her ser du hvordan du gjør det på riktig måte avhengig av hvor store skap du skal beskytte!