Vindkraft: Beskyttelse fra elementene

Vindkraft: Beskyttelse fra elementene

NÅR ET GLOBAL VINDPRODUKSJONSBEDRIFT KONTAKTET ZERUST FOR HJELP MED KORROSJONSBESKYTTELSE, KUNNE ZERUST ANBEFALE LØSNINGER SOM SPARER BÅDE ARBEIDS- OG VEDLIKEHOLDSKOSTNADERZerust er en leder og innovatør innen utvikling og produksjon av korrosjonsbeskyttelsesløsninger for sektoren for fornybar energi.

En del av det globale Joint Venture-nettverket til Northern Technologies International Corporation (NTIC), gir våre løsninger beskyttelse til metaller i svært korrosive og tøffe miljøer. Vindturbiner kan være utsatt for korrosjon i løpet av sin levetid, på grunn av en rekke faktorer fra å bli sendt for montering og ekstreme temperaturer til saltspruten i selve vinden. Dette betyr at vindturbinbelegg må jobbe mot utfordringene som skapes av kombinasjonen av miljø og bruk.

Hos Zerust forstår vi at korrosjonsbeskyttelsessystemer er avgjørende for å opprettholde tilstanden til korrosjonsfrie komponenter og overflater, så vel som funksjonalitet, ettersom komponentfeil kan føre til høye vedlikeholdskostnader, nedetid og påvirke den totale energiproduksjonen.

Vi ble kontaktet av et globalt vindingeniørfirma som hadde problemer med sine Complete Knock Down (CKD) deler for nye megawatt vindmøller. Det tidligere produktet de brukte på friksjonsringene og koblingsringene for å forhindre korrosjon var et tungt fett og var arbeidskrevende å fjerne og rengjøre, og

resulterte ofte i skade. I tillegg har hver ring rikelig med gjenger og plugger på hver side og pluggene var vanskelige å fjerne på grunn av de klissete restene etter fettet. Selskapet prøvde en pakkereise fra Asia til Europa som ikke fungerte – de påførte det tunge fettet på komponentene og pakket dem inn i polyetylen. Ved bestemmelsesstedet ble ringene renset for å fjerne fettet, men brunlige flekker ble igjen på den malte overflaten og det var korrosjon i gjengene som hadde en umalt overflate. Ringene hadde også blitt stablet ved hjelp av treklosser for å spre dem, noe som forårsaket ytterligere problemer da organiske materialer holder på fuktighet og danner syrer som er aggressive og etsende.

Vi jobbet tett med teamet deres og gikk gjennom en prototypeprosess for å identifisere de beste produktene for å beskytte komponentene deres. Våre Zerust VCI-produkter (dampfase inhibitor) fungerer ved å frigjøre en ufarlig, ikke-giftig, luktfri, fargeløs damp i luften rundt metallgjenstanden. Beskyttende molekyler legger seg på alle eksponerte metalloverflater, og danner et veldig tynt beskyttende lag som bare er noen få molekyler tykt. Dette molekylære laget hemmer elektrokjemiske reaksjoner på overflaten av metallet som forårsaker korrosjon. Eksponerte metalloverflater beskyttet av Zerust drar fordel av et langvarig skjold mot rust, anløp og korrosjon.

Vi erstattet polyeten med Zerust Outdoor Preservation Shrink Film som gir den perfekte beskyttelsen mot elementene. Den kombinerer et overlegent krympefilmprodukt med proprietær Zerust VCI-teknologi. Filmen krymper og tilpasser seg gjenstander når den varmes opp for å avvise fuktighet og forurensninger. Zerust VCI metter det indre av emballasjen for å beskytte vanskelig tilgjengelige rom og hulrom mot korrosjon.

I tillegg til VCI-filmløsningen valgte vi vårt Axxanol-sortiment av væske- og fettkorrosjonsbeskyttende belegg, som tilbyr en ekstra barriere mot aggressive miljøer som saltluft og høye temperaturer. Axxanol Z-Maxx LV ga den ideelle løsningen; det er et NLGI 0-fett med lavere viskositet, lett å påføre og enda enklere å fjerne – noe som sparer arbeids- og vedlikeholdskostnader. Når den påføres i et tynt jevnt lag, skaper det en gjennomskinnelig film som gjør metalloverflaten synlig. Den tilbyr også ekstrem korrosjonsforebygging for jernholdige og ikke-jernholdige metaller og er kompatibel med syntetisk gummi og plast. Til slutt byttet vi ut gummibeskyttelsespluggene med flerbruks VCI-plugger og Axxanol Z-Maxx. Pluggene samt alle VCI film- og poseprodukter har også blitt tilbudt i sin komposterbare, helt grønne versjon for en bærekraftig sirkulær løsning.Vi leverte først produktene våre til selskapets base i Danmark, og i løpet av de siste fem årene har vi også startet arbeidet med deres baser i Spania, Tyskland og andre steder i Europa. Endringene vi implementerte resulterte i en reduksjon i arbeids- og vedlikeholdskostnader for selskapet ettersom rengjøring av komponentene ikke lenger var nødvendig og pluggene nå enkelt kunne fjernes.

Saken ble først publisert på https://energy-oil-gas.com/news/protection-from-the-elements/

Reál Marine AS er norges distributør av alle Zerust produkter. Har du spørsmål om produktene eller andre korrosjonsløsninger, ta kontakt med oss på post@realmarine.no eller ring 51 94 47 00