Hvorfor du burde bruke barrierefolie! - Erik Holsvik - Pakking, Preservering - Reál Marine AS

Hvorfor du burde bruke barrierefolie!

Barrierefolie er den beste måten å pakke produkter for å unngå korrosjon under transport og lagring. Korrosjon kan skje så lenge du har fuktighet og oksygen – med å vakuumpakke med folie fjerner du oksygenet og dermed stopper korrosjonen. Enkelt, hva?

Barrierefolie | Reál Marine AS

Det krever riktignok litt mer arbeid i begynnelsen, men med erfaring går det raskere og raskere. Har du dyrt utstyr er det definitivt verdt å ta vare på det! Utstyr som skal fraktes gjennom forskjellige klima, temperaturer og ulike påkjenninger f.eks fra produskjon i Nord-Norge til et verft i Thailand MÅ pakkes godt for å komme like fint som det var da det forlot havna i Norge. Da vil ofte barrierefolie være det beste valget.

Alle materialer slipper gjennom fukt – det er bare snakk om tid. Fuktgjennomtrengningstallet for barrierefolie er omtrent 0,05. Til sammenligning har 200my plast fuktgjennomtrengingstall på 0,2. Det vil si at selv uten vakuum vil folien beskytte mye lenger enn hva vanlig plast gjør.

Silica gel | Reál Marine AS

For å fjerne luftfuktigheten som var til stede under pakking bruker man en pose

med silica gel som man forsegler inne i folien sammen med utstyret. Da er du sikker på at produktet er helt tørt.

 

 

 

 

Hvordan bruker man barrierefolie?

Det du trenger for å vakuumpakke i barrierefolie er tre ting:

 1. Barrierefolie, vi har "vanlig" og forsterket
  Barrierefolie | Reál Marine AS
 2. Sveisetang, Vi har flere modeller i sortimentet, både tenger og bordmodeller for mindre oppgaver
  Audion Sveisetang | Reál Marine AS
 3. Støvsuger

Du begynner med å skjære opp barrierefolien i flater som er litt større enn produkter du skal pakke. Produktet plasseres på bunnen av barrierefolien, så skjærer du til sidene og lokket. Alle flatene sveises så sammen med sveisetangen. Når du har kommet til den siste sveisen lar du det være igjen et lite hull hvor du stikker støvsugeren inn for å skape vakuum. Hullet sveises i det du trekker støvsugeren ut. Dersom du ikke får vakuum er ikke forseglingen tett og må sjekkes. Dersom folien henger slapt etter transport er den punktert underveis.

Hvis du vil ha kontroll over fuktigheten inne i barrieren kan du montere en fuktindikatorklokke, lik den vi bruker på oppbevaringsspannene til silica gel. Da ser du hvor høy luftfuktighet som er inni barrieren. Det kan være et nyttig verktøy hvis produktene skal stå standby på lager for eksempel.

Med silica gel inni barrieren, fuktindikator og vakuum vil du ha beskyttelse som varer i mange år, mye lenger enn hva annen korrosjonsbeskyttelse kan gi. Produktet ditt vil se like fint ut som dagen det ble pakket!

Flere blogginnlegg

Hvordan bruke Zerust VCI papir
 • 20. jan 2023
Hvordan bruke Zerust VCI papir

Flere og flere pakker produktene sine i VCI papir i stedet for plast, men hvordan gjør man det på riktig måte? Det får du lære her!

Hvordan bruke Zerust rustbeskyttende coatinger
 • 20. jan 2023
Hvordan bruke Zerust rustbeskyttende coatinger

Når man skal bruke Zerust korrosjonsbeskyttende coatinger er det viktig at man bruker det riktig for et perfekt resultat. Her kan du se hvordan du får et rustfritt resultat hver gang!

Hvordan bruke rustfjerner
 • 20. jan 2023
Hvordan bruke rustfjerner

For å få best mulig resultat ved bruk av Zerust rustfjerner er det viktig med godt forarbeid og at stegene følges. Her kan du se hvordan du får best mulig resultat og hvordan du bruker rustfjerner!

Hvordan bruke krympeplast
 • 20. jan 2023
Hvordan bruke krympeplast

Hvordan man pakker produkter med krympeplast er en kunst og det krever trening for å få et skikkelig godt resultat. Denne guiden er skrevet av Zerust for hvordan man bruker Zerust OPS krympeplast med VCI, men er like gjeldende for vanlig krympeplast!

Hvordan installere Zerust VCI kapsler
 • 20. jan 2023
Hvordan installere Zerust VCI kapsler

Riktig installasjon av Zerust VCI kapsler er avgjørende for best mulig korrosjonsbeskyttelse. Her ser du hvordan du gjør det på riktig måte avhengig av hvor store skap du skal beskytte!